Nezařazené · 5. 5. 2023

Jaké barvy sluší vašemu typu?

Nevíte, jaké barvy, ať už v líčení nebo oblékání, se k vám hodí? Najděte svůj ideální odstín podle toho, jaký jste typ.

Jarní typ
Má většinou bledou průsvitnou kůži se zlatavým podtónem a broskvovým nádechem. Rty mívají jarní typy jemně červené. Řasy a obočí mají načervenale zlatavé, plavé nebo hnědé. Jarní typ se snadno opaluje a pokožka pak mívá teplou medovou až zlatě hnědou barvu.
pohled brunety
Ideální barvy
Vlasy mívají jarní typy nejčastěji plavé, blond s medovým podtónem, světle hnědé, někdy až dočervena. Pokud chtějí změnu, stačí jim melír. Jestliže ráda experimentujete, vyzkoušejte odvážné proužky v oranžové tmavě hnědé nebo červené. Z barev se k vám nejvíce hodí červená, trávově zelená, žlutá, oranžová, broskvová, meruňková a lososová. Všechny barvy musejí být ale teplé.

Letní typ
Pleť mívá světlou a porcelánovou s prosvítajícími drobnými žilkami, nebo světlou s olivovým nádechem. Pokud mají pihy, jsou našedlé nebo popelavě hnědé. Světlé bývají i vlasy a obočí, ale v chladných tónech. Rty mají letní typy chladně růžové. Až na extrémně světlé typy se tyto ženy opalují dobře a výsledek pobytu na slunci je chladný olivový tón pokožky.

Ideální barvy
Barva vlasů má nejčastěji odstíny středně hnědé, popelavé, platiny nebo myší šedi. Pokud chcete barvu pramenů oživit, nechte si udělat melíry nebo o odstín tmavší barvu. Vyhněte se černé nebo tmavě hnědé, které v kombinaci se světlou pletí působí agresivně. Letním typům sluší chladnější odstíny červené, modré i žluté.

Podzimních typ
U podzimních typů se vyskytují tři varianty pokožky. Buď světlá v teplém tónu slonové kosti, nebo sytě zlato-béžová nebo něžně broskvová. Vlasy mívají sytou výrazně načervenalou nebo červenozlatou barvu. Podzimní typy se špatně opalují a často se spálí.

Ideální barvy
Vlasy u tohoto typu jsou velmi husté a hodně výrazně: rezavé, červené, měděné, blond a hnědé do rezava vždy s červeným nebo zlatým nádechem. Pokud má chuť na změnu barvy vlasů, sáhněte po barevných melírech a vyhněte se platinové a světlé blond. Vhodné barvy jsou teplé, zemité, těžké, tmavší odstíny padajícího listí. Ideální je khaki, která je letos-nejvíc trendy.
žena v zimě
Zimní typ
Máte bledou, porcelánovou, béžovou, bílou, olivovou nebo světle růžovou pleť s chladným namodralým podtónem? Pak jste zřejmě zimní typ. Pokud máte navíc narůžovělé nebo namodralé rty, můžete si být jistá.

Ideální barvy
Tmavohnědé, hnědočerné, černé s namodralým leskem – to jsou důležité barvy vlasů zimního typu. Při tónování volte chladné namodralé odstíny. Světlé prameny by měly být stříbřitě plavé, chladně modré, nebo nafialovělé. Vhodné barvy jsou čistě bílá a černá, růžová, jasně červená, nebo energizující žlutá.